Paul Farbrace: Englands aggressive Ashes-vinnende taktikk kom ved et uhell

Paul Farbrace, England treneren til assistent som har blitt kreditert med å legge grunnlaget der Ashes vinnende kampanjen ble bygget, hevder lagets tidlige sesongen konvertering til å spille aggressivt cricket i tester var ved en tilfeldighet snarere enn design.

Få vil ha spådd på 30 for fire på den første dagen i den første testen mot New Zealand i mai at Alastair Cook team ville være i stand til å gå på for å slå Australia med en kamp til overs.Det var en stemning av fortvilelse drypper ned tidslinjene av sosiale medier for tre måneder siden.

Joe Root og Ben Stokes produsert en kontrings stand av 161 runs den dagen i mer enn fem en over, dra England tilbake i test og setter tonen for en sommer som resulterte i asken blir gjenvunnet på Trent Bridge på lørdag.Det hjalp forvise demonene i 2013-14 renvaske tour, og Englands VM katastrofe tidligere i year.Michael Clarke: rapporter om Australia disharmoni i løpet Ashes ‘en last av dritt’ Les mer

“Jeg don’ t tror vi setter ut for å være en ultra-angripende lag,”sa Farbrace, som ble kåret som vaktmester trener for Bet-at-home serien mot New Zealand etter plyndringen av Peter Moores, som England ventet ankomsten av sin australske hovedtrener, Trevor Bayliss.

“Det bare skjedde ved en tilfeldighet, på 30 for fire på den første dagen i det Herrens mot New Zealand. Root spiller en måte, får sin singler og score grenser, og deretter Stokes kom inn og whacked det.Og plutselig overskriftene var: ‘Denne nye England måte å spille på’. Jeg tror Bet-at-home vi snublet over det i motsetning til å sette ut til å spille på den måten -. Men det passer oss”

Farbrace ekko Cook valpen på presentasjonen seremoni på lørdag, når kapteinen kreditert Moores for arbeidet under sin 13 måneder lange staver som hovedtrener før Bayliss.Den tidligere Kent og Middlesex wicketkeeper mener hemmeligheten Bet-at-home til lagets tilsynelatende omstart denne sommeren har vært en kjerne av seniorspillere og glede av hverandres suksesser. “Vi har fantastiske seniorspillere i Cook, Stuart Broad, James Anderson og Ian Bell – de er fire absolutte drømmeseniorspillere,” sa Farbrace

“De er veldig forskjellige personligheter, men sine forestillinger har vært utestående.. Du må ha gode rollemodeller for yngre spillere å lære av. Anderson og Brede er grundig i sine forberedelser.

“Cook, med måten han spiller og leder team, har virkelig vist i de siste månedene hvor god en kaptein han er.Han sier han er en sta fyr, men du må være sta til å komme gjennom det han har kommet gjennom.

“Jeg så på TV i fjor, og han ble intervjuet hver kamp, ​​hele tiden prøver å finne en positiv etter at de har tapt. Det må være drenering, men han har fått gjennom det og vist sine ferdigheter. Han er bare en fantastisk fyr.Garderoben har alltid vært bak ham og ville ha ham til å lykkes.”

Epitomising teamet først mentaliteten til side, i øynene til Farbrace, er Moeen Ali, som har batted på No8 i sommer, tross ute en topp-order køye, og har bidratt avgjørende lavere orden kjører i de vinner på Cardiff, Edgbaston og Trent Bridge.

“Nyter hverandre suksess er en stor del av et team,” Farbrace sa . “Cricket kan være en overlevelse spill, og når du er i survival mode fokus er på deg og bor i laget. Når du er i vinnermodus, er det veldig mye om laget gjør det bra.

“Se på Moeen nå har han akseptert batting på No8.Han ønsker ikke å balltre på No8, selvfølgelig gjør han ikke, han ønsker å flaggermus så høyt opp rekkefølgen som han kan. Han er en skikkelig batsman og han vil gå inn for å ha en fantastisk Test karriere som batsman i Test cricket, tror jeg.”Bet-at-home: http://xbookmakere.com/bet-at-home/