Unibet i fodboldundersøgelse udsætter ‘indgroet sexistisk kultur’

Et flertal af kvinder, der arbejder i fodbold vidner om sexisme på arbejdspladsen og næsten et kvartal siger, at de har lidt mobning og 15% rapporterer, at de har været ofre for seksuel chikane ifølge en undersøgelse.

Kampagnen Kvinder i fodbold, der offentliggjorde undersøgelsen, Unibet sagde, at spillet havde et “indviklet systemisk problem med sexistisk kultur” og kritiserede fodboldens institutioner for ikke at gøre nok for at forbedre det. Englands kvinders kop håb sluttede med nederlag til Tyskland Læs mere

Undersøgelsen, som blev udført af professor Sue Bridgewater fra Liverpool University, modtog svar fra 505 kvinder, der arbejder inden for en række roller inden for fodbold, herunder trænere, kampembedsmænd, spillere, læger, advokater og agenter og på alle niveauer, herunder klubber i alle fire af Englands faglige divisioner.Andelen der sagde, at de har lidt Unibet seksuel chikane, er mere end dobbelt de 7%, der rapporterede det i den foregående Kvinde i fodboldundersøgelse i 2014. Næsten en femtedel, 19%, sagde, at de var blevet spærret fra områder af jorden på grund af at være kvinder, herunder spillerens tunnel.

Undersøgelsen lyder alarmen med fodboldrevling fra den tidligere Sunderland og England-vinger Adam Johnsons overbevisning i sidste uge for seksuel aktivitet med et barn og pleje. Dens udgivelse falder også sammen med den seneste fase af den juridiske sag om Unibet konstruktiv afskedigelse, der bekæmpes af den tidligere Chelsea-holdlæge, Eva Carneiro, som omfatter et krav, hun blev diskrimineret af af klubbens daværende leder, José Mourinho, da hun blev demoteret fra første gang holdopgaver.Efter at Carneiro løb på banen for at behandle Eden Hazard i Chelseas åbningskamp af sæsonen, en 2-2 draw med Swansea City, sagde Mourinho, at medicinsk holdet var “naivt”, og en holdlæge skulle “forstå fodbold”.

I maj 2014 undskyldte lederen for Premier League, Richard Scudamore, det “upassende” indhold af sexistiske e-mails, efter at de var lækket af hans tidligere Unibet personlige assistent Rani Abraham.

En talsmand for kvinder i fodbold sagde. “Det er svært at tænke på mange andre industrier, der oplever sådanne tilfælde, og at halvdelen af kvinderne arbejder i den, siger at de oplever sexisme, men fodboldmyndighederne gør stadig ikke nok til at løse det.WiF opfordrer indtrængende de styrende organer i spillet til at arbejde sammen for at bringe fodbold ind i det 21. århundrede og gøre det til en sikker, indbydende og progressiv industri for alle Unibet bonus kvinder at arbejde i. “I undersøgelsen er 46% af de adspurgte sagde, at de havde oplevet sexisme på arbejdspladsen, og 61% af kvinderne sagde, at de havde oplevet det. Samlet 60% sagde, at de mener, at mulighederne forbedres for kvinder til at arbejde i fodbold, men 70% sagde, at de troede, at de skulle være bedre på deres job end mandlige kolleger, og 90% sagde, at der kunne gøres mere for at øge deres udsigter.

p> Undersøgelsen citerede også nogle kvinders anekdotiske oplevelser, der blev leveret anonymt, herunder seksuel chikane og manglende tillid til, at noget ville ske, hvis de rapporterede det.En respondent sagde, at seksuelle hændelser opstod dagligt “på grund af miljøets kultur, vi arbejder i”, mens en anden sagde: “Der er alt for mange kønssygehændelser til at beskrive. Det er endemisk. “Særlige hændelser omfatter en teenage-dommer, der lider Unibet seksuel chikane fra en ældre mandlig embedsmand, der fortalte hende, at ingen ville tro på hende, hvis hun klagede.En kvinde sagde, at hun var nødt til at forlade sit arbejde på grund af sexistiske undergreb og misbrug og manglende støtte fra sine chefer.

Andre sagde, at kvinder frygtede for deres job og karriere, hvis de klagede og ikke havde tillid til at rapportere sexistiske diskrimination eller misbrug til deres chefer, idet de tror, at de ville have en tendens til at beskytte manden, der begår misbrug, snarere end at handle.

WiF-talsmanden sagde, at systemerne på plads og uddannelsesprogrammerne blev indført for unge spillere, der kom ind i fodboldens ” macho “-kulturen var utilstrækkelig og havde brug for en revision og mere involvering af eksperter.

” Vi har stadig en betydelig vej at gå, før der er lige vilkår for kvinder, der arbejder på tværs af spillet, “sagde Rabbatts. “Jeg ved første hånd, men erfaringen fra mange kvinder i spillet bliver i stigende grad positiv; der er flere kvinder end nogensinde før arbejdet med og yder et fantastisk bidrag til fodbold, både på og uden for feltet. “