Toulouse FC – AS Saint-Étienne

Sudar dvije jedinice tradicionalnog francuskog premijera natjecanja, što bi svakako željeli raditi u gornjoj tablici. Trenutno zauzimaju samo svoje središte, u svakom slučaju daleko njihovi ciljevi sigurno ne. Toulouse i sv Etienne bi, međutim, treba započeti osvajanje s nekim pravilnosti. Pogotovo prvi imenovan je sada čak i uspjeti.

Uglavnom kod kuće doživljava jedan od najgorih razdoblja u sezoni. Liga je izgubio tri u nizu, a nevstřelili jedan cilj, sveukupno, pala pet puta od posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima. Posljednja TFC nije bilo dovoljno zemlje u Bordeaux, gdje je trebalo najuži mogući poraz.

Međutim, trener Pascal Dupraz vidi situaciju tako crno. I njegov tim za posljednji nastup zapravo pohvalio. “Sreća jednostavno nije bila na našoj strani. Znali smo kako to ide suparnik i da ćemo pokušati dobiti protunapad. To je ono što pokušavam”, ocjenjuje.


“Bila sam ponosna. I navijača koji derbiju nam dobro podržani.”

St. Etienne je posljednji put moći srušiti nakon teške borbe mući Angers, a nakon više od mjesec dana se radovali u punom točke dobitak. Sada je to injekcija Les Verts sigurno je to potrebno. Pogotovo pred utakmicu protiv protivnika kojima su uglavnom neuspješno. Njihov posljednji pobjeda datira iz 2012. godine i od tada je prošlo za njih samo devet neuspješnih utakmicu.

Trener Christophe Galtier zna da njegov tim nije idealan oblik, možda i zbog nekih neugodnih izostanaka. “Protiv Angers smo poboljšati u drugoj polovici”, progunđao je nakon nastupa u prvom činu. “Morao sam podsjetiti igrače tijekom pauze da kad smo igrali u jesen u Angersu, okrenuo ga i mi pobijedili. Zaslužili smo nagradu za naš odgovor.”