Több mint műanyag hal a tengerben 2050 mondja Ellen MacArthur

A rekordot tengerész, Dame Ellen MacArthur sokkal többet látott a világ óceánjainak, mint bárki más. Most arra figyelmeztet, hogy nem lesz több műanyag hulladékot a tengerbe, mint hal 2050, kivéve, ha az ipar megtisztítja a jogszabály.

Az új Ellen MacArthur Alapítvány jelentés indult a World Economic Forum kedden új műanyag fogyaszt 20% -a az összes olajtermelés 3-5 éven belül, akár egy becsült 5% között.

Műanyag termelése nőtt hússzoros 1964 óta, elérve 311M tonna 2014-ben, a jelentés szerint.Várhatóan ismét megduplázódik a következő 20 évben, és csaknem négyszeres 2050.

Annak ellenére, hogy a növekvő kereslet, mindössze 5% -a műanyag újrahasznosított hatékonyan, 40% -uk pedig a végén hulladéklerakó, és egy harmadik törékeny ökológiai rendszerek, mint a világ óceánjai.

Sok a maradék égett, energiatermelési, hanem ami több fosszilis tüzelőanyagot kell fogyasztani ahhoz, hogy az új műanyag zacskók, poharak, kádak és fogyasztói eszközök által követelt a gazdaság .Facebook Twitter Pinterest Illusztráció: Ellen MacArthur Foundation

A több évtizedes műanyag gyártás már környezeti problémákat okozott.

A jelentés kimondja, hogy minden évben „legalább 8 tonna műanyaghulladék szivárog az óceánba – amely megegyezik a dömping a tartalmát egy szemeteskocsi az óceánba percenként.Ha nem történik intézkedés, ez várhatóan 2030-ra két percenként, majd négy percenként 2050-re fog növekedni. “Egy szokásos üzleti forgatókönyv szerint az óceánnak egy tonna műanyagot kell tartalmaznia 2025-re, és 2050-re több műanyag hal, mint a halak. “Facebook Twitter Pinterest Illusztráció: Ellen MacArthur Alapítvány

A gondatlanul eldobható műanyag zacskó megtörhet a tengerben, Különösen a melegebb vizekben, de a folyamat olyan mérgező vegyi bet365 fogadási bónuszok anyagokat bocsát ki, amelyeket a halak megemészthetnek és az emberi táplálékláncba kerülnek.

A kutatási eredmények egy évvel ezelőtt kimutatták, hogy több mint 5 tn műanyag lebeg Tengerek, sok mindössze 5mm át.Nagyobb tételek veszélyt a tengeri élet, mint a teknősök és a fókák, amely elnyeli őket.

A tudósok azt is megállapították, hogy számtalan apró darabokra sodródás alján az óceánok, szőnyeg a tengerfenéken. A környezeti és egészségügyi hatása nem ismert.

A jelentés megállapítja, hogy a műanyagipar átfogóan nem foglalkozott ezekkel a kérdésekkel.

Dr Martin R Stuchtey a McKinsey Center for Business és környezetvédelem, aki segített a jelentés elkészítéséhez, mondta egy innovációs hullám lehet átalakító.

„a műanyagok az igásló anyag a modern gazdaság, a veretlen tulajdonságokkal,” mondta. „Ugyanakkor ők is a végső egyszer használatos anyag.Növekvő mennyiségű végi használat műanyagokat előállító költségek és megsemmisítésének érték az iparban. Miután felhasználású műanyagok is, körkörös gazdaság gondolkodás alakítani értékes nyersanyag.”

A műanyag-újrahasznosítási ipar is heverte ki a legutóbbi fejest a kőolaj ára. 30 $ (£ 21) egy hordó, akkor drágább visszaállítani műanyagok és dolgozza fel a szénhidrogének újrahasznosítani őket, mint használ szűz nyers.

A probléma megoldása nem lesz könnyű, különösen az ipar mellett nyomást, hogy több a növekvő kereslet a feltörekvő piacokon. Bioműanyagok jelenleg drágább, mint, hogy a petrolkémiai alternatív és újrahasznosító rendszerek nem hatékonyak.Facebook Twitter Pinterest Ellen MacArthur a “körkörös gazdaság” szószólója. Fotó: Linda Nylind a Guardian számára

A MacArthur 2005-ben eltörte a rekordot a világ leggyorsabb szóló körkörös navigációjához.Látása van egy „új műanyag gazdaság”, amelyben az ipar, a kormányok és az állampolgárok együttműködnek annak biztosítása érdekében, hogy a műanyag soha nem válnak hulladékká, és vágja le a szivárgás a természetes rendszereket.

A „lineáris modellek a termelés és a fogyasztás egyre megtámadta a kontextusban, amelyben működnek, és ez különösen igaz a nagy térfogatú, kis értékű anyagok, mint a műanyag csomagolás,”mondta.

az egyik része a megoldás az, hogy újragondoljuk az utat áruk csomagolása, vágás a kereslet a műanyag. Vízben oldódó fólia, például lehet, hogy lezárja a kis tételek.Nehezen recycle műanyag, mint a PVC és habosított polisztirol lehetne szüntetni.

A gyártók is újratervezni műanyag elemek, így újra fel lehet használni a jobb, és újragondolják termelési módszereket, hogy újrahasznosítás könnyebb. További termékek lehetne készült műanyag, amit lehet komposztálni ipari méretekben, beleértve a szemetet zsákokba szerves hulladék és élelmiszer-csomagoló szabadtéri rendezvények, étkezdék és gyorséttermek.

A jelentés elismeri azonban, hogy a egy „Moonshot” megközelítésre van szükség, hogy hozzon létre műanyagok, amelyek mind újrahasznosítható és komposztálható. Jelenleg ez az egyik, vagy a másik.További lehetőség, hogy dolgozzon ki „bio-jóindulatú” műanyagból, vagy kémiai címkézés megállítani használt műanyag csúszik át a rendszert, és a sea.MacArthur kerül felvázolja a kérdéseket pénteken a WEF éves ülésén Davosban.

bet365 online sport fogadás