Southampton ser bort från West Brom tack Bet365 vare James Ward-Prowse double

Det var den typ av komplett prestation som kommer att försäkra Southamptons anhängare att den sida vars oskaddliga skull gjorde dem så spännande att titta på förra säsongen är tillbaka för gott – och det var en dag för Ronald Koeman att värna om att Charlie Austin var i står på St Marys efter att ha avslutat sitt drag från Queens Park Rangers före kick-off. Efter att ha blivit varm och kall på alltför många tillfällen under en svår vinter, blåste Southampton helt enkelt en trött West Bromwich Albion bort här, Austin kommer att bli en bra affär på £ 4m om han stannar i form och Bet365 anfallaren måste ha uppskattat att se sitt nya lag- mates spelar sin stilfulla fotboll.

Already upphetsad av onsdagens återställande seger över Watford, lyftes Southamptons humör ytterligare av nyheterna om Austins ankomst och de såg sällan ut som en sida som nyligen hade gått på en körning av en vinna i 10 matcher.De var fast beslutna att säkra på varandra följande segrar för första gången sedan i början av november, efter det som borde ha varit en skott-i-arm-thrashing av Arsenal på Boxing Day följdes av grogginess av två raka liga nederlag, en tidig utgång från FA Cup och missnöje över vissa spelares inställning. Charlie Austin går med i Southampton från QPR i £ 4m överföring Läs mer West Brom kunde inte ha förutsett att skadan skulle vara så svår när Craig Dawson fouled Sadio Mané till vänster. Den breda positionen för frisparken gjorde att man fick en låg procentandel. De stora männen sprang upp från baksidan i väntan på ett kors och Boaz Myhill gick till vänster och flitigt täckte den långa stolpen, men lämnade ett stort gap i hans Bet365 nära stolpe.Ward-Prowse använde sin korkskruv med en högra fot för att piska bollen högt till Myhills höger och West Brom-målvakt hade alltför mycket mark att göra.

“Vi hade total kontroll i spelet,” Koeman sa. “Den andra dödade spelet lite. Vi hade en mycket bra lagprestation. De skapade inte mycket chanser. ”

Southampton puffade ut sina kistor. De passerade bollen skarpt, pressade högt och pinnade West Brom tillbaka.Besökarna var underbara i sin tidigare match, en prisvärd 2-2 draw i Chelsea; här var de bestämt näst bästa.

Koemans 5-3-1-1-system gav sina vingar-backar frihet att attackera och Southampton tjänade kudden av en två-måls ledning när Shane Long glipade en Ward-Prowse skickade Myhill den felaktiga vägen från platsen och Southampton nekades en tredjedel när James McClean blockerade Targetts skott på linjen.

Craig Gardner skickade en header bred och hade ett starkt krav på en straffavgift, men West Brom var eländig och Tony Pulis gjorde två förändringar på halva tiden, Chris Brunt kom fram till den skadade Darren Fletcher och Salomón Rondón gick med i den hittills isolerade Victor Anichebe på framsidan efter att ha ersatt Jonas Olsson.

Fraser Forster var dock obekvämd i Southampton-målet och West Broms medelmåttighet blev fångad av att de inte lyckades samla ett enda skott på målet. p>

“Vi hade inte någon gnista alls”, sa Pulis. “Det skulle vara intressant att se hur många lag som har spelat sitt andra spel hemifrån i helgen och hur många lag har vunnit.”

Southampton var alltid bekväm och packade upp Bet365 betting pa nätet punkterna när Dusan Tadic steg av bänk och piskade ett skott förbi Myhill i 72: e minuten, efter fint arbete från Steven Davis, som vred bollen in på den serbiska vägen.

För två veckor sedan såg Koeman efter att Southampton förlorade 1-0 i Norwich City , benching Mané för att komma upp sent till ett lagmöte och kritisera Victor Wanyama för ett dumt rött kort.Men våld har blivit bortglömd. Mané var en hot bakom Long, och Wanyama skärmade ryggen-fyra osjälviskt efter att han återvänt från sin upphängning. Enighet har återvänt.