Richard Johnson: Coming második AP McCoy? Fájt évekig

Múlt kedden Johnson törte fel az 3000. győztes felett ugrik, és a kitüntetést annál inkább is meglepő, ha meggondoljuk, hogy ő az egyik csak két férfi elérte ezt a mérföldkövet. Richard Dunwoody van a harmadik a listán National Hunt minden idők győztes zsokék és ő ösvények Johnson jelentékenyen a 1874 nyertesek.

Az a tény azonban, hogy a Johnson majdnem kétszer annyi győzelmet, mint egy nagy bajnok Dunwoody be kell állítani az AP McCoy rekordját 4348 nyer. Ez mindig úgy tűnt, hogy nem számít a magasból skálázott Johnson, McCoy tornyok fölött. Ez durva felfogás támasztja alá az a tény, hogy a Johnson soha nem koronázták bajnok zsoké, ehelyett volt második helyezett McCoy 16 alkalommal.McCoy bajnok 20 éve a sorban, és visszavonulását tavaly áprilisban végül leoldozták barátja és rival.Talking Ló: hétfői legjobb fogadások, valamint az összes legfrissebb Racing hírek Tovább

Johnson jelenleg a 176 győztesek ebben a szezonban 71 több mint Aidan Coleman a második helyen, és ő szinte biztos, hogy lesz bajnok 20 év után próbál. Mosolyog, ahogy teszi fanyar megfigyelés. „Az emberek azt mondják nekem:»Ó, te tényleg igyekezett ebben az évben…«Nos, megpróbáltam nagyon nehéz minden egyes évben. De ebben a szezonban már más. Ha én nem sikerült bajnok zsoké lettem volna…nem kudarc…de éreztem volna magam, mint egy ilyen let-le AP nyugdíjba.Kellett, hogy bebizonyítsam magamnak én is csinálni.

„Nem vagyok ott, de Aidan kellene egy igazán jó futni, és azt kell, hogy egy baleset, hogy ne csináld. Tehát drukkolás. Egyszer lovagoltam 186 nyertesek egy szezonban, de én bizakodó az elhaladó 200 ebben az időben. Nem lenne különös, hogy az én eddigi legjobb szezonban az évben végre lesz bajnok – a régi nagy 38 éves.”

Johnson kuncog, majd komolyabbá válik bevallja a fájdalom általa elszenvedett amikor záró barátja több mint két évtizede. „Ez fájt sok éven át,” mondja, hogy egy soros második helyezett McCoy. „Kaptam csalódott és bosszús magam.Nem volt a hiba a Dave Roberts [az ügynök mind McCoy és Johnson azok teljes karrier] vagy egy edző hibája. Egyszerűen nem tudtam lovagolni annyi nyertesek az AP. Csalódott voltam, mint bármi más.

„Egy évvel már csupán 11 nyertesek köztünk a végén -, hogy volt, amikor elhagyta Martin Pipe [az edző, akivel McCoy biztosított félelmetes hírnevét]. Te mindig álmodik, de amikor mentem két nyertes, AP rode három. Soha nem éreztem több mint bizakodó helyett benne.

„Ugyanakkor úgy örülök versenyeztem ellene az egész karrierem ahelyett, hogy valaki nem kap az. Ez lett volna sokkal nehezebb, ha nem tetszik neki.Nem lenne legalább heti öt napon, amikor mi lenne ül egymás mellett a mérlegelési szobában. Mi töltött sok időt beszél a régi szemetet. Ő nagyon jó volt számomra, hogy egy kicsit nyögés a…és fordítva. Ugyanaz volt a mentalitás. Rendes futam számít annyira, mintha a Cheltenham Festival. Azt akartuk, hogy megnyerje az összeset.”

Úgy tűnt illeszkedő, hogy McCoy utolsó versenyen, ő és Johnson küzdött egymással újra -, és hogy az örök beugró ténylegesen legyőzni őt. „Tudtam, hogy lenne egy szomorú nap, de meglepett, hogy mennyire hatott rám,” Johnson mondja. „Miután megnyertem az utolsó futam csak nem tudom, mit mondjak.Nagyon jó volt nyerni, de a gondolataim vele.”

Egy szívbe markoló csavar a siker ebben az évben, Johnson hangsúlyozza, mennyire érezte McCoy távollétében. „Furcsa módon, de én hiányozni fog. Bizonyos szempontból, mert annyira hihetetlenül jó, én örülök, hogy nincs itt, de ő nagyon méltányos és igazságos nagy sportember. Azt akarta, hogy a legjobb, de azt akarta, hogy ez egy nagyon jó. Nem volt megüsse és belépjenek, vagy próbál okos lenni. Ő volt különösen jó lovagolni ellen, amikor mi voltunk a fiatal lovak, akik szívesen, vagy nem ugrik nagyon jól. Beszélgetünk köztünk korán a verseny – és mindig segíteni akart.De természetesen két kerítés menni volt rettenetesen nehéz legyőzni.”

Van egy megható nemesség Johnson és McCoy versengés, amely úgy tűnik, annál is inkább felemelő ezekben a kutya-nap sport, ahol a csalás és a korrupció felkelnek minden alkalommal. A keserűség és a harag, mely áthatja a számos sportolási rivalizálás is ellentétes a jó humor és az empátia a mérlegelés szobában. Johnson fejezi ki aggodalmait fejezte ki a kontrasztot.

„Mindig ezek egyéb sportok – különösen a Formula One – ahol az emberek nem kap egymással. Még csapattársaim hangzik ellenséget, ami egy kicsit bizarr. Soha nem értettem, hogy miért nem lehet igazán versenyképes és tisztességes ember ugyanabban az időben.Nem hiszem, hogy szükség van a harag valaki ellen versenyezni velük.”

Van Johnson úgy vélik, a csont-törés veszélyeire ugrás verseny alátámasztásához szokatlan bajtársiasság? “Azt hiszem. Egy verseny után, akkor is, ha OK, akkor már gyakran esés. Tehát az első dolog, amit tehetünk, ha kap vissza a mérőhelyiségben, hogy ellenőrizze a fiú az OK gombra. Ez az út vagyunk. Bízunk egymás után. Holnap ez versenyzés Catterick és lenézett a nyilatkozatokat az úton itt és öt legények re délre miatt lovagolni ott.Tehát valószínűleg ugrani egy pár autó, és menj fel együtt.”

Nem valószínű, hogy a vezető jockeys Flat verseny lenne haver fel néhány legények és az utazás egy távoli találkozó együtt. „Igen,” Johnson egyetért. „Van egy kis különbség a ugrások és lapos versenyzést. A folytatásban verseny akkor van egy győztes a 02:00, majd a 2.30 meg tudja törni a kulcscsontja, és van, hogy három hét szünetet. Ne érts félre. A lakás versenyzés akkor esik, és ez lehet csúnya. De ugrik versenyzés bejön a fedélzeten egyszer minden 15 túrák átlagosan.Mindig tudja, hogy ez nem messze, és hogy fél-egy tonna versenyló lehet esni magad.”

Johnson esetleg elkerülték néhány McCoy legrosszabb balesetek, de mint a barátja, ő is lenyűgözően nagyvonalúan a csont törés pillanatokat. „Megtettem lábam kétszer, a medence, a kulcscsontja kétszer, hüvelyk- és láb, a csontok a kezemben, a bordák természetesen más darabokból. A legfájdalmasabb az volt a lábam a második alkalommal. Egy nagyon rövid idő alatt, hogy rossz volt, és elájultam. Meg kellett mozgatni a lábát vissza kör kap vissza a helyére.


Csak arra emlékszem, fájdalom és nyilvánvalóan hallani lehetett rám kiabált az egész versenypálya. De aztán elájultam újra.Még mindig megvan az acélrudak lábamba mindkét ops de nem zavar.

„Én tulajdonképpen a legegyszerűbb feladat a világon. Megyek verseny és nem kell, hogy ezt a undorító dolgokat. Kapok a ló, és ők nagyon jó ló, és kapok pénzt. Ez nem igazán a munkát. Nyilván van sok utazás miatt, de az egyetlen hátránya az, hogy nem látom a feleségem és a három gyermek, mint szeretnék. De szerencsés vagyok, hogy Fiona, hogy a lánya egy edző [Noel Chance], megérti.”

Johnson használt, hogy menjen ki Zara Phillips és éltek együtt az első éveiben a karrierjét.A királyi család peremén a tabloidokat megsebesítették, és megborzongott a memóriában. “Volt olyan idő, amikor nagyon kemény volt, és a családod olyan dolgokat olvas magáról, amelyek nem szigorúan helyesek. Határozottan nem hiányolok. “Johnson szeszélyesen folytatja magát, amikor leírja magát” olyan gazdálkodóként, aki egy kicsit lovagol. “Itt egy Herefordi gazdálkodó családból származik, és 16-kor elhagyta az iskolát. Dolgozik David Nicholson udvarán, ahol a bajnoki jockeyek, mint Peter Scudamore és Dunwoody virágzott. – Nem voltam egyetemi az iskolában – mondja vigyorogva. “Minden, amit akartam, jóképű volt. De ez nem tűnt nagyon realisztikusnak. Hány fiú, aki jóképű akar lenni, ténylegesen kezeli?Ez olyan, mint szeretnének válni focista vagy egy űrhajós…hányan kap, hogy legyen, aki azt szeretnék ott lenni? De apám találkozott David Nicholson előtt és kaptam ott dolgoznak, mint egy stabil legény.

„Amikor először találkozott David féltem. Nem sarkok vágták és fegyelem volt a mindene. De ez állt nekem a jó helyette a többi pályafutásom. És akkor kaptam egy nagy szünet, bet365 sport fogadás online amikor elkezdtem lovagolni Philip Hobbs – egyik nagy oktatók és legszebb férfi valaha is találkozni.Már volt egy álom fut 16 mostanáig.”

Johnson nem bánja, hogy ő tartja a rekordot irigylendő miután lovagolt a legtöbb Grand Nationals anélkül, hogy ténylegesen nyerési – az, hogy a statisztika ellensúlyozza az a tény, hogy ő nyerte mind a négy fő versenyeken a Cheltenham Festival. „A Nemzeti volt frusztráló. Már csak kerek öt alkalommal…és már a második kétszer. Természetesen szeretnék nyerni egy nap, de nekem a Gold Cup, sokkal fontosabb, – akkor is, ha a Nemzeti az egyetlen mindenki tudja.”

megnyerte a Gold Cup a külleme Trouble 2000-ben és a ló még virágzó Johnson farm évesen 25. Hogyan épül fel egy még nagyobb bajnok, McCoy megbirkózni nyugdíj? „Ő csinál az OK gombra.AP azt mondta nekem: „Én csak annyira elfoglalt nincs ideje gondolkodni hiányzik ez.” Azt hiszem, a legrosszabb dolog, amit tehet, hogy otthon ülni és nézni a verseny csatornák…minden, amit csinálsz, akkor gondolkodás milyen ló lehet, hogy már lovaglás.

„A remény, hogy fogok menni gazdálkodás, amíg a bátyám és apám hadd. De én már nem áll szándékában megállás verseny még. Már három évvel fiatalabb, mint az AP, és azt szeretnék, hogy bajnok zsoké többször. Természetesen szeretnék megvert AP – ez lett volna a tökéletes eredmény számomra – de őszintén szólva nem veszít aludni, hány bajnokságot talán nyert.Imádom lovas.”

Johnson mosolyog, amikor megkérdezték, hogy mit fog jelenteni neki, hogy legyen a bajnok amire mindig is álmodott. „Ez engem nagyon büszke. Remélem a gyerekeim is Sandown áprilisban – így mindig emlékszem a napra, az apjuk lett bajnok zsoké, végre.”

bet365 fogadások az interneten